Voorkant werkstuk maken

Wanneer je een werkstuk moet maken draait het niet alleen maar om de bonk met informatie die je erin verwerkt. Om een werkstuk te maken wat uitnodigt tot lezen komt er meer bij kijken dan enkel de inhoud van je tekst. Ook de layout van het geheel kan je werkstuk maken of breken. Deze handleiding geeft tips om de voorkant van je werkstuk te maken.

Hoe kan ik een goede voorkant voor mijn werkstuk maken?

Een van de onderdelen van de layout is de voorkant van het stuk. De voorkant is bedoeld om de lezer uit te nodigen om je werkstuk daadwerkelijk te lezen. Hieronder volgen enkele tips om de voorkant van het werkstuk te maken tot een mooi geheel.

1. Om een goede voorkant voor het werkstuk te maken begin je met een onderwerp. Hier gaat je werkstuk over. De beste plaats voor het onderwerp is bovenaan de pagina. Het liefst in een groot lettertype zodat het goed opvalt.

2. Vervolgens is het belangrijk dat de leraar weet van wie het werkstuk afkomt, dus een naam, een klas en een datum is ook heel belangrijk. Plaats het ergens aan de zijkant of onderaan. Niet al te klein en alles netjes onder elkaar.

3. Alleen het onderwerp en de naam is niet genoeg om je werkstuk op te leuken. Plaats enkele afbeeldingen over je onderwerp op de voorkant van het werkstuk om het op te maken. Maak het alleen niet te gek! Een goede voorkant op je werkstuk maken is helemaal niet zo moeilijk, als je het goede stappenplan volgt gaat het bijna vanzelf.